Четвер, 02.05.2024, 23:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальний заклад "Чернещинський ліцей"
Зачепилівської селищної ради
Красноградського району Харківської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Зі святом!
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2011 » Квітень » 21 » Подорож на батьківщину Г. Берегового
20:36
Подорож на батьківщину Г. Берегового

Пам'ятною подією для  школярів-активістів Чернещинського НВК став день 15 квітня, коли вони відвідали сусіднє село – Федорівку Карлівського району Полтавської області. Бо саме тут 15 квітня 1921 року народився льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу (єдиний удостоєний першої зірки Героя за Велику Вітчизняну війну, а другий – за політ в космос) – Георгій Тимофійович Береговий.

Він народився раніше усіх з людей, що побували в космосі (він на 3 місяця старший американця Джона Гленна). Упродовж 20 років (1968-1995) Береговий був найстарішим землянином, що побував у космосі (не на момент польоту, а як факт).

По весняному чарівне село Федорівка, його мешканці, учні чекали цього дня гостей, щоб разом вшанувати пам’ять земляка-космонавта – Г.Т.Берегового.

Урочисте зібрання розпочав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Володимирович Табачник, зазначивши, що Федорівська школа віднині перейменована у Федорівську загальноосвітню школу імені Георгія Берегового. Після виступів голови Полтавської облдержадміністрації Удовиченка М.П , голови обласної ради та інших почесні гості відкрили бронзовий бюст герою-космонавту Г.Береговому, вшанували його пам'ять хвилиною мовчання та надали право всім присутнім покласти квіти до підніжжя бюсту.

Директор Федорівської школи запросила гостей до приміщення навчального закладу для ознайомлення з виставкою, присвяченою льотчику-космонавту. Після чого міністр освіти і науки, молоді та спорту України  - Дмитро Табачник поспілкувався з педагогічними працівниками Полтавщини та Харківщини, серед яких були адміністрація Чернещинського НВК – Олешко Т.Л та Верета О.І , керівник апарату Зачепилівської райдержадміністрації  - Власова І.Г.

В короткій бесіді міністр освіти поцікавився, як виконуються державні програми у галузі освіти Харківської області,зокрема у Чернещинському НВК, а саме:програма "Шкільний автобус", програма забезпечення комп’ютерною технікою, зазначив, що сільські учні повинні отримати якомога більше знань, щоб на рівних з учнями  міських шкіл змогли продовжити освіту у вищих навчальних закладах, щоб мали змогу стати у майбутньому вчителями, лікарями, вченими, а також льотчиками-космонавтами.




Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 1173 | Додав: Wladimir | Теги: міністр освіти, космонавт, Федорівка | Рейтинг: 2.0/1
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Корисні сайти
Погода в Чернещині


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz